J U D O K A N

JUDO - TAEKWONDO - HAPKIDO 

 
 
    Α.Ο. ΧΟΛΑΡΓΟΥ 
          ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ - ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ - ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ      
   ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ      HAPKIDO

   
Hapkido
 
 

To Hapkido, είναι Κορεάτικη πολεμική τέχνη.

Hap σημαίνει αρμονία ή συγχρονισμός, το Ki περιγράφει την εσωτερική ενέργεια, το πνεύμα και τη δύναμη ενώ το Do σημαίνει δρόμος ή τρόπος. Συχνά το Hapkido ερμηνεύεται ως ο τρόπος να συγχρονίζεις την εσωτερική σου δύναμη.

Η ηλικία του υπολογίζεται στα 2000 χρόνια. Την τέχνη αυτή ασκούσε μια επίλεκτη ομάδα πολεμιστών, η Hwa Rang. Η νέα του μορφή όμως, εμφανίζεται μετά το τέλος του 2ου  Παγκοσμίου Πολέμου. Μια μορφή που έχει τη βάση της στις τέχνες του Daito-Ryo Aiki, Ju-jutsu , Taekwondo και Karate.  Πρόκειται για ένα πάντρεμα όλων αυτών αφού συνδυάζει κλειδώματα από το Daito-Ryo Ju-jutsu, πτώσεις του Judo, χτυπήματα με το χέρι του Κarate και τις κλωτσιές του Taekwondo.

Είναι μια ιδιαίτερα δυναμική Κορεάτικη πολεμική τέχνη. Μια αποτελεσματική μορφή αυτοάμυνας, που χρησιμοποιεί κλειδώματα, σημεία πίεσης, κλωτσιές, ρίψεις, ανατροπές και ακινητοποιήσεις στο έδαφος, χτυπήματα με τα χέρια και τους αγκώνες, που στοχεύουν σε ζωτικά σημεία του αντιπάλου. Κι όλ’ αυτά χωρίς τη χρήση υπερβολικής δύναμης, αφού αυτή είναι η φιλοσοφία της. Ο Hapkidoka πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει έναν δυνατό αντίπαλο χρησιμοποιώντας ελάχιστη δύναμη.

Όσοι ασκούν το Hapkido όμως εκπαιδεύονται και με μια σειρά παραδοσιακών όπλων, όπως το κοντό ραβδί, το καλάμι, nunchaku και σπαθί.

Αρχές

Οι κανόνες του Hapkido είναι οι εξής:

1.     Πίστη στην πατρίδα, στους γονείς και στους δασκάλους.

2.     Εμπιστοσύνη μεταξύ φίλων.

3.     Θάρρος απέναντι στους εχθρούς.

 

Υπεράσπιση της δικαιοσύνης και χρήση της τέχνης αυτής μόνο για αυτοάμυνα. 
 

Στον Αθλητικό μας όμιλο λειτουργούν τμήματα HAPKIDO:

Παιδικό – Ενηλίκων

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ